Meteen naar de inhoud

Spellen voor 2 personen

Wat zijn geschikte spellen voor 2 personen?

Spellen voor 2 personen zijn minder bekend, de meest bekende spellen zijn gemaakt voor gezelschappen van 3 of meer en vallen al snel uit elkaar wanneer je die met z’n tweetjes wilt spelen. Toch zijn er meer dan genoeg bord-, kaart- en dobbelspellen die hartstikke gezellig zijn in duo’s. En dan hebben we het niet over dammen of schaken!

Spellen voor 2 personen zijn er in alle soorten. Behalve spellen die speciaal zijn gemaakt voor 2 personen, zijn er ook spellen voor grotere groepen die je ook met z’n tweeën kan spelen. Sterker nog, er zijn spellen speciaal voor 2 personen die het zelfs beter deden dan de originele uitgave voor meerdere personen!

Spellen voor 2 personen: wat is er leuk?

Tweepersoons spelletjes zijn vooral leuk, omdat je niet hoeft te wachten op visite of op je familie of vrienden. Je kan lekker knus met je partner, gezellig met je zus of heel spannend met je nieuwe date aan de slag! Zo kan je even wat quality time aan elkaar besteden: alleen jullie tweetjes. 😉 

Wat zijn volgens ons de Top-5 spellen voor 2 personen?

Wij hebben natuurlijk al het zoekwerk voor jullie gedaan, zodat jullie alleen de keuze hoeven te maken en zo snel mogelijk kunnen bestellen! De volgende spellen zijn super gezellig met z’n tweetjes.

The Game spel

The Game spel
The Game spel

The Game is jouw tegenstander! Je speelt dus samen tegen het spel. Hoewel dit kaartspel best eenvoudige spelregels heeft, is het niet per se makkelijk. Om te winnen van het spel moet je goed nadenken, samenwerken en duimen voor wat extra geluk. Je maakt 4 stapels, waarvan 2 dalen in waarde en de andere 2 stijgen in waarden. Samen met je speelpartner (of zelfs alleen) probeer je zoveel mogelijk kaarten af te leggen op alle stapels. 

Dit kaartspel zorgt voor genoeg speelplezier bij zowel kinderen als volwassenen. De uitdaging is om zoveel mogelijk kaarten uit te spelen in elk potje. Hierdoor blijft het ook tot op het laatste moment spannend. Win jij of wint het spel? 

De aanbevolen leeftijd voor The Game is vanaf 8 jaar, omdat je als kind natuurlijk al moet kunnen tellen. Verder zijn de spelregels eenvoudig genoeg voor een ieder om mee te spelen. De speelduur is maar 20 minuutjes, maar je mag het natuurlijk zo lang maken zoals jij dat wilt.

Catan – Het Snelle Kaartspel

Catan twee personen spel
Kolonisten kaartspel

De titel zegt het al, de kaartversie van Kolonisten van Catan! Ook in deze versie bouw je straten, dorpen, steden en zet je ridders in. Maar let op dat je deze niet weer verliest aan je medespelers. Het is nooit helemaal zeker of je behaalde overwinningspunten ook echt van jou blijven!

Dit vlotte kaartspel heeft relatief eenvoudige spelregels, waardoor het ook geschikt is voor kinderen. Net als bij het originele bordspel heb je ook voor deze versie veel tactiek nodig. Je moet dus goed nadenken welke stap voor jou het handigst is en op welke manier je je tegenstanders dwars kan zitten.

De aanbevolen leeftijd voor Catan: Het Snelle Kaartspel is vanaf 8 jaar, vanwege de moeilijkheidsgraad. Uiteraard is het ideaal om met z’n tweeën te spelen, maar je kan het eventueel ook met z’n vieren spelen. Als je dit spel in tweetal speelt, kan het zo’n 45 minuten duren.

Patchwork spel

Patchwork spel
Patchwork spel

Patchwork is toegankelijk, tactisch en haal je daadwerkelijk uit de kast om met 2 te spelen. Dit verslavende bordspel is eenvoudig van opzet, heeft maar weinig spelregels en is makkelijk uit te leggen aan beginners. Ook zijn de verschillende speelstukken kwalitatief vormgegeven. 

Het doel is om zoveel mogelijk lapjes op je tableau te leggen, zodat je als eerste een deken van 7 bij 7 kan bouwen. Daarmee scoor je namelijk bonuspunten! Maar wat dit strategische spel nou echt interessant maakt, is dat je niet persé afwisselend aan de beurt bent. Dat komt doordat je edelstenen met tijd kunnen spelen en kan dus leiden tot spannende dilemma’s. Roep dus niet te snel hoera, want op het laatste moment kan alsnog blijken dat je niet de winnaar bent!

De aanbevolen leeftijd voor Patchwork vanaf 8 jaar en is alleen als tweetal te spelen. Vanwege de eenvoud en het limiet van 2 spelers, kan je dit spel al binnen een kwartiertje uitspelen. Handig voor even onderweg dus!

Stratego

Stratego spel
Stratego spel

Natuurlijk kan het strategische bordspel Stratego niet ontbreken op onze lijst met spellen geschikt voor 2 personen! Nog net zoals de originele versie: val aan en verover de vlag! Luitenant Jan Zonderland probeert elke keer weer de vlag van de Roodjassen te veroveren. Hoewel het leger van de Blauwhemden al behoorlijk verzwakt is, geven soldaten niet op. Het is aan jou om de tegenstander te verslaan. 

Stratego behoort ook tot de klassieke bordspellen en is een goed voorbeeld van spellen die speciaal zijn gemaakt voor 2 personen. Het doel is om met je leger, een spionne en 6 bommen de vlag van je tegenstander te veroveren. Doordat je bij dit spel je eigen tactiek kan ontwikkelen en toepassen, kan je elke keer weer een andere wending krijgen. Hierdoor blijft het spel spannend en verrassend. 

De aanbevolen leeftijd voor Stratego is vanaf 8 jaar, vanwege de moeilijkheidsgraad. Het spel is alleen met z’n tweetjes te spelen en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten. Deze nieuwe uitgebrachte versie bevat alle originele elementen en graphics, maar dan verbeterd en verduurzaamd.

7 Wonders Duel

7 Wonders Duel spel
7 Wonders Duel spel

Waarschijnlijk herken je de titel van dit spel al, alleen is deze versie speciaal ontwikkeld voor 2 personen. In de originele versie doorloop je 3 tijdperken waarin je een beschaving creëert om uiteindelijk je tegenstander mee te overheersen. Je kan op 3 manieren overheersen: militaire, wetenschappelijke of burgerlijke overwinning. Het doel van deze variant is precies hetzelfde!

Door de verschillende overwinningen zorgt het bordspel voor een spannende en dynamische strijd om macht. Dit is dan ook een aanrader voor de echte strategische spelfanaten. Na een overwinning is het spel direct beëindigd. De speler met de meeste overwinningspunten wint als niemand aan het einde van het derde tijdperk overheerst. 

7 Wonders Duel heeft een aanbevolen leeftijd van minimaal 10 jaar en is alleen te spelen met z’n tweetjes. De speelduur is ongeveer een half uurtje. Dit strategische bordspel is snel op te zetten, niet moeilijk te leren en leuk voor zowel beginners als gevorderden.