Meteen naar de inhoud

Spellen tijdens het bijkletsen

Wat zijn spellen voor tijdens het bijkletsen?

Spellen tijdens het bijkletsen want soms wil je niet een al te moeilijk spel spelen, zodat je nog lekker wat kan bijkletsen met medespelers. En ja, natuurlijk hebben wij ook een categorie daarvoor bedacht. Spellen tijdens het bijkletsen hebben eenvoudige spelregels, zodat je tegelijkertijd genoeg concentratie overhoudt om sociaal te zijn met je medespelers.

Wat is er leuk aan spellen tijdens het bijkletsen?

Spellen tijdens het bijkletsen zijn leuk, omdat ze niet te intensief noch te lang zijn. Je hoeft er niet te veel bij na te denken. Daardoor kan je dus lekker bijkletsen met jouw gezelschap tijdens het spelen. Dit soort spellen zitten meestal dan ook vol humor en hilariteit voor alle leeftijden en type gezelschappen. 

Met hoeveel mensen kan ik dit soort spellen spelen?

Deze categorie is te spelen in kleine en middelgrote gezelschappen. Je wilt uiteraard een praatje met iedereen maken, dus kan de groep niet te groot zijn. Dit zijn bord- en kaartspellen vergelijkbaar met de bekende klassieke spelletjes.

Spellen tijdens het bijkletsen, onze top 4:

Zie onderstaand onze Top-4 Spellen tijdens het bijkletsen.

Keezen

Keezen spel
Keezen spel

Keezen is een echt Hollands bordspel en dus ook de definitie van gezellig! Wist je dat gezellig namelijk een typisch Nederlands woord is en niet echt te vertalen valt? Nederlandser kan het dus niet! Dit eenvoudige spel is een combinatie van pesten en Mens Erger Je Niet. Wat is er nou niet leuk aan geërgerde mensen ook nog eens pesten. Kunnen jouw vrienden wel tegen een stootje? Dan is dit het spel voor jouw gezelschap.

Net zoals bij Mens Erger Je niet, zorg je ervoor dat je pionnen zo snel mogelijk “thuis” belanden. Alleen heb je er nu ook nog pestkaarten bij om je tegenspelers te hinderen! Je denkt dat je er bijna bent, totdat jouw tegenstander er een hele andere wending aan geeft. Ook leuk als familiespel.

De aanbevolen leeftijd voor Keezen is vanaf 6 jaar en is te spelen met 2 tot en met 6 spelers. Deze combi van bord- en kaartspel duurt ongeveer 45 minuutjes en heeft dus een juiste speelduur om samen ook bij te kletsen tijdens het spelen.

Phase 10 spel

Phase 10 spel
Phase 10 spel

Phase 10 is een kaartspel van dezelfde makers van UNO! Dan weet je al meteen dat er een heleboel gepest van te pas zal komen. Dit spannende en uitdagende spel kan voor flink wat heisa zorgen, dus kies je medespelers goed uit! 

Zoals in de titel vermeld, bestaat het spel uit 10 fasen. Om de fase te halen, hoor je in elke ronde een specifieke kaartcombinatie te spelen. Heb je die fase behaald en je medespelers niet? Dan ga jij door naar de volgende fase, terwijl de rest hun fase nog moet uitspelen. De eerste speler die alle fasen als eerste uitspeelt, is de winnaar.

De aanbevolen leeftijd voor dit pest-spel is vanaf 7 jaar, maar sportiviteit is wel een must! Phase 10 kan je spelen met minimaal 2 spelers en maximaal 6. Gevorderde spelers die op basis van snelheid spelen, kunnen dit kaartspel al binnen 30 minuten uitspelen. Maar sinds je ook nog lekker aan het bijkletsen bent, kan het ook ernstig uitlopen!

Shit happens spel

Shit Happens spel
Shit happens spel

Wie is er nou niet bekend met de uitdrukking: “Shit happens..” De simpele uitleg van die uitdrukking is dat het leven helaas niet meevalt. Het kaartspel Shit Happens is een hilarisch partyspel voor volwassenen. Er komen allerlei beschamende situaties aan bod die jij en je medespelers moeten rangschikken van het minst of meest ongewenst. Wat heb je liever? Je opa in z’n nakie zien of je bed elke avond nat pissen?

Dit Engelstalige spel heeft een volwassen humor die niet voor een ieder is weggelegd. Met veel gegis en gegier heb je een ideale avond met je vrienden vol rare humor. Niet te veel erover nadenken, gewoon spelen. Kun je ook winnen? Jazeker! Je probeert namelijk te raden hoe erg jouw medespeler de ongewenste situatie zou vinden in het echte leven. Wie de eerste 10 goed heeft geraden, wint!

Shit happens heeft een aanbevolen leeftijd van 18 jaar en ouder, vanwege de volwassen humor. Je kan het met z’n tweeën spelen, maar ook met z’n zessen. Uiteindelijk is de bonus dat je elke speler weer wat beter leert kennen. De speelduur is een half uurtje, maar ook dat is afhankelijk van jullie snelheid en lachpauzes natuurlijk!

Uno

Uno spel
Uno spel

Normaal zoeken we voor jullie een sterke top 3 uit, maar dit spelletje kon echt niet ontbreken op deze lijst! Uno is het ware pest-spel! Hoewel het heel vergelijkbaar is met het klassieke kaartspel Pesten, heeft het toch haar eigen charme. Uno heeft namelijk haar eigen soort speelkaarten en die zijn alleen genummerd van 0 tot en met 9. Maar de spannende kaarten zijn natuurlijk de actiekaarten waarmee je elkaar tot in de eeuwigheid (van het spel) kan pesten. 

Uno maakt gebruik van 4 kleuren: geel, groen, rood en blauw. Behalve 0, komt elk cijfer dubbel voor. De overige kaarten zijn allemaal pestkaarten zoals blokkeren, kleurwijziging, etc. Je start het spel met een bepaald aantal speelkaarten en probeert zo snel mogelijk allemaal uit te spelen. Als je nog maar 1 kaart over hebt, roep je: “UNO”. Doe je dat niet, dan moet je weer 2 kaarten van de stapel pakken. Degene die als eerst alle kaarten heeft weggespeeld, is de winnaar!

De aanbevolen leeftijd voor Uno is 7 jaar en duurt ongeveer 30 minuten. Als bonus kan je dit spel met wel 10 personen spelen. Ook daarvoor geldt: hoe meer, hoe spannender!