Meteen naar de inhoud

Partyspellen

Wat is een partyspel?

Heb jij binnenkort een huisfeestje, groepsetentje of gewoon familiebezoek? Dan kan je nooit misgaan met een partyspel! Er zijn natuurlijk heel wat verschillende soorten partyspellen waardoor je altijd rekening kan houden met het type gezelschap. Er zijn spellen waar je strategisch moet nadenken, spellen waar je fysiek moet meedoen, spellen om elkaar beter te leren kennen, en ga zo maar door. Misschien is een drankspel ook wel leuk!

Wat is er leuk aan een partyspel?

Het woord zegt het al! Partyspellen zijn feestspellen bedoeld voor groepen, voor gezelligheid, voor het maken van mooie herinneringen met je dierbaren. Maakt niet uit welke categorie je kiest, want bij allemaal leer je elkaar beter kennen. Wie is een heethoofd? Wie is de Snelle Jelle van de groep? Wie is het lolligst? Ontdek het snel met één van onze vele partyspellen!

Met hoeveel mensen kan ik een partyspel spelen?

Je speelt in teams of individueel. Hierdoor speel je makkelijk in klein én groot groepsverband. In deze moderne tijd kan je veel van deze groepsspellen ook online gebruiken of als app downloaden op de telefoon. Toch is het altijd gezelliger om fysiek bij elkaar te zijn met een heerlijk nostalgisch bord(spel) op tafel en een lekker (alcoholvrij) pilsje of glaasje wijn in de hand. Uiteraard is drankspellen ook een populaire categorie!

Wat zijn volgens ons de top 3 partyspellen?

Wil jij graag actief bezig zijn met je gezelschap? Dan raden wij jou de categorie actiespellen aan. Te veel keuze? Geen probleem! Wij hebben speciaal voor jou een top 3 gemaakt, dus lees snel verder.

30 Seconds spel

30 Seconds spel
30 Seconds party game

30 Seconds is een partyspel vol humor en actie voor jong en oud! Het daagt je uit om goed na te denken en te bewijzen welk team er de meeste algemene kennis heeft.
Ook heeft het spel opdrachten in allerlei categorieën, waardoor het voor iedereen gezellig blijft!

Maar hoe speel je het dan? In teams probeer je binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen op de speelkaart te omschrijven. Je raadt het al: hoe meer je goed raadt, hoe meer stappen voorruit op het speelbord. De eerste bij de eindstreep heeft gewonnen!

Dit actiespel speel je met minimaal 3 en maximaal 20 spelers, duurt op z’n minst 30 minuten en heeft de aanbevolen leeftijd vanaf 12 jaar.

Codenames spel

Codenames spel
Codenames

Dit unieke woordspel spreekt zowel mensen aan die niet vaak spellen spelen, als echte spelfanaten! Dit spel heeft simpele regels, spanning en humor. Een veelzijdig partyspel voor alle leeftijden.

Dit actiespel speel je in twee teams van onbeperkte grootte. Het doel is om met één woord een aanwijzing te bedenken die van toepassing is op meerdere woorden (op de speelkaarten). Ook heeft Codenames een hoge herspeelbaarheid, doordat er slechts 25 woorden van de 400 worden gebruikt tijdens een ronde. Er is dus altijd variatie!

Codenames speel je idealiter in twee teams, maar er zijn ook speciale regels voor 2 of 3 spelers. De aanbevolen leeftijd is vanaf 10 jaar en de minimale speeltijd is 15 minuten.

Keezen

Keezen spel

Op nummer 3 hebben wij het échte Hollandse spel Keezen staan. Houd jij van bordspellen waarin je je tegenspelers flink kan pesten? Dan is dit voor jou! Dit partyspel kan op elk moment alle kanten uitgaan, waardoor het tot het einde spannend blijft.

Keezen is een tweezijdig bordspel waar de spelkaart bepaalt wat jouw pion mag doen. Net als Mens-Erger-Je-Niet is het doel om jouw eigen pionnen zo snel mogelijk thuis te krijgen en jouw tegenspelers zoveel mogelijk dwars te bomen met pestkaarten.

Met dit actiespel kunnen zelfs de jongsten van 6 jaar meedoen. Ook is dit pestspel geschikt voor kleine groepen van maximaal 4 spelers en duurt het ongeveer 45 minuten.