Meteen naar de inhoud

Onbekende Spellen

Wat bedoelen we met een onbekend spel? 

Onbekende Spellen om nog samen te ontdekken. Natuurlijk vinden we al die bekende spellen super leuk en gezellig, maar er zijn nog veel meer top spellen die nog helemaal niet zo bekend zijn. Ook zij verdienen een plekje op onze website. Deze spellen zijn waarschijnlijk (nog) niet zo bekend, omdat ze nog helemaal niet zijn besproken door die ene beroemde YouTuber of die andere bekende artiest. Maar dat maakt ze niet minder leuk!

Wat is er leuk aan onbekende Spellen? 

Onbekende Spellen zijn net wat spannender om te spelen met je gezelschap, omdat het voor (bijna) iedereen een nieuw spel zal zijn. Ook het samen proberen van iets nieuws brengt mensen dichter bij elkaar. Zo leer je je vrienden nog een beetje beter kennen. Wie weet heb je wel de nieuwste klassieker ontdekt!

Met hoeveel mensen kan ik de onbekende spellen spelen? 

De onbekende spellen die wij voor je zullen uitlichten zijn voornamelijk voor kleine gezelschappen, waarvan je een enkele zelfs in je eentje kan spelen. Het maximale aantal spelers in onze top 3 spellen is 6.

Wat zijn volgens ons de Top-3 onbekende spellen?

Wij hebben een uitdagende Top-3 van onbekende toppers voor jullie samengesteld. Benieuwd? Lees gauw verder!

Wingspan spel

Wingspan spel
Wingspan spel

Wingspan is een vogelspel vol tactiek en spanning! Het spel is voor zowel beginners als ervaren spelfanaten. Een strategisch bordspel met prachtig geïllustreerde speelkaarten en ook nog eens een “echt” vogelhuisje. Deze onbekende topper is een MUST-HAVE voor de vogelliefhebbers. Maar ook als vogels niet perse jouw favoriete dieren zijn, kan je met volle teugen genieten van dit strategische spel.

Elke speler heeft een eigen landschapskaart (met verschillende leefgebieden) waarop je vogelkaarten kan spelen. Vervolgens kunnen er allerlei acties worden uitgevoerd die voedsel, veren en/of eieren opleveren. Deze zijn aan het eind van het spel punten waard. Degene met de meeste punten wint! Niet zo competitief ingesteld? Draai de speelkaarten om en je hebt gelijk een zachtaardige versie om mee te spelen. 

Deze onbekende topper kan je niet alleen in groepsverband, maar ook in je eentje spelen. Er is plek voor maximaal 5 spelers. De geschatte speeltijd is 45 minuten en de aanbevolen leeftijd is vanaf 10 jaar.

Evolution Climate spel

Climate Evolution spel
Evolution Climate

Ben jij een natuurliefhebber? Dan is deze onbekende topper zeker aan te raden voor jou! Evolution: Climate is een strategisch bordspel waarin spelers hun soort aanpassen in een dynamisch ecosysteem waar er sprake is van klimaatveranderingen, voedselschaarste en gevaarlijke roofdieren en dat zich afspeelt in de oertijd. 

Het doel van dit bordspel is om jouw diersoort zodanig te evolueren, zodat die niet uitsterft. Wil jij graag een lange nek om makkelijk aan voedsel te komen of ben je liever een lenige carnivoor? Met meer dan 200.000 manieren om jouw soort te evolueren, is dit spel elke keer dat je het speelt weer een nieuw avontuur.
Evolution: Climate kan je spelen met 2 tot 6 vrienden en duurt ongeveer een uurtje of anderhalf. Dit strategische bordspel is in het Engels, dus raden we een leeftijd vanaf 12 jaar aan.

De aanbevolen leeftijd is vanaf 18 jaar.

Azul

Azul spel
Azul

In dit abstracte tegelspel heb jij als speler de taak om het paleis van de Portugese koning Manuel 1 te versieren met kleurige tegels. Vanwaar dit verzoek? De koning raakte geïnspireerd tijdens zijn bezoek aan het Alhambra in Zuid-Spanje door de prachtige Azulejos waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom kreeg jij meteen na zijn bezoek de opdracht om de muren van zijn paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien.

Azul is een tactisch bordspel waarin je punten kan scoren door het vormen van specifieke patronen met bont gekleurde tegeltjes en complementerende sets. Maar als je materialen verspilt, dan worden er ook weer punten in mindering gebracht. Elke speler heeft een eigen spelersbord van 5 bij 5 waarop ie de tegels kan neerleggen. Hoewel de regels enorm eenvoudig zijn, zit er toch nog genoeg diepte in om de abstractie van het spel te eren. En zoals elk tactisch spel, wint degene met de meeste punten ofwel mooiste muren!

Met het gezin of met je vrienden? Het kan allebei met dit eenvoudig, maar tactische spel en heeft een aanbevolen leeftijd vanaf 8 jaar. Azul is geschikt voor z’n tweetjes tot maximaal viertjes. De speelduur is ongeveer 40 minuten en dus ook geschikt voor de aandachtsspanne van een kind.