Meteen naar de inhoud

Drankspellen

Leuke drankspellen
Leuke drankspellen

Wat is een drankspel?

Drankspel: de ultieme activiteit om er zeker van te zijn dat je verzadigd bent met het nodige bier en sterke drank. Zo zijn er verschillende soorten drankspellen die perfect zijn voor pre-drinks op de bank of tijdens een avond in de kroeg. Natuurlijk komt het ook goed van te pas als je goed kunt atten! Samen een drankje doen met vrienden of collega’s is altijd wel gezellig. Voeg daar ook nog een drankspel aan toe en de nacht wordt al een stuk interessanter.

Wat is er leuk aan een drankspel?

Met een drankspelletje breng je je feestje zo naar een ander niveau! Voer gekke opdrachten uit met je medespelers of ontdek de geheimen van je tegenspelers. Ben jij ook nog eens een spelletjesfanaat? Dan leidt dat zeker weten tot de leukste taferelen. De ene keer ben je wingwoman en de andere keer leer je eindelijk die ene leuke collega beter kennen. Natuurlijk weten de alcohol liefhebbers onder ons dat dat lichte gevoel in ons hoofd ook voor extra pret zorgt tijdens het spel.

Met hoeveel mensen kan ik een drankspel spelen?

Drankspellen zijn het leukst met grote gezelschappen, maar zijn ook prima te spelen als duo. Afhankelijk van het soort spel kun je met z’n vieren of zelfs met z’n tienen spelen. Groot of klein; voor elk gezelschap is er wel een gepast drankspel te vinden. 

Wat zijn volgens ons de Top-3 drankspellen?

Wij zijn op zoek gegaan naar drankspellen waarmee je echt nooit fout kan gaan en hebben een hele overtuigende top 3 voor jullie samengesteld. Benieuwd? Lees gauw verder!

Stef Stuntpiloot / Looping Louie

Maak kennis met Stef! Stef is stuntpiloot van beroep. Stef zwiert met zijn rood vliegtuig in een cirkel. Onderweg raast hij over wel 4 kippenhokken. Als je niet goed oplet, raak je dus een kip kwijt! Om dat te voorkomen probeer je Stef met je wip over jouw kippetjes te tillen. Maar verdediging is niet genoeg! Het is natuurlijk veel leuker om Stef zodanig te “wippen” dat je tegenstander een kip verliest. Een kip kwijt? ATTEN!

Stef Stuntpiloot, ook wel bekend als Looping Louie, is eigenlijk een kinderspel dat ook populair is geworden als drankspel (voor volwassenen uiteraard). De spelregels zijn exact hetzelfde als het originele spel, maar dan met bier, wijn of sterke drank.

Dit drankspel kan je maximaal met 4 spelen en kan zo’n halfuur tot een uur duren. Hangt er maar net af hoe los jouw gezelschap gaat! De aanbevolen leeftijd is natuurlijk 18+.

Beerpong

Beer pong spelen
Beerpong

Het bekendste Amerikaanse drankspel hoort natuurlijk ook op onze lijst, Beer Pong! Dit beruchte spel bestaat al sinds 1950 en is ook bedacht door een groep studenten. Dit is een echt partyspel dat niemand in de weg staat tijdens jouw feestje. Je kan zelf meedoen, deelnemers aanvuren of gewoon het beste stuurlid aan wal uithangen. Wist je dat er ook beerpong toernooien bestaan? Goed oefenen en wie weet!

Beerpong gebruikt de bekende rode Amerikaanse cups, maar jouw oranje bekers van Koningsdag kunnen ook prima gebruikt worden. Het is wel handig als de tegenstander een andere kleur heeft, maar ook dat maakt helemaal niet uit. Daarnaast heb je ook een paar pingpongballetjes nodig. Die probeer je raak te gooien in de bekers van je tegenstander(s). Geraakt? Dan drinkt je tegenstander. Gemist? Dan drink jij. Naast deze standaard spelregels mag je ook je eigen bedenken!

Dit drankspel speel je in teams van elk 4 spelers. Maar als je een extra rij bekers toevoegt, dan kan elk team een extra speler toevoegen. Zolang de tafel maar lang genoeg is! Beerpong kan makkelijk 2 uurtjes duren, maar de werkelijke duur is afhankelijk van de grootte van je teams en natuurlijk het tempo van je gezelschap. 

De aanbevolen leeftijd is vanaf 18 jaar.

Ik heb nog nooit

Ik heb nog nooit drankspel
Ik heb nog nooit drankspel

“Ik heb nog nooit” is een drankspel vol humor en sensatie. Het bevat meer dan 200 onverwachte en verbazingwekkende ontboezemingen die rare anekdotes, spannende geheimen en gênante situaties onthullen over jou en je gezelschap. Oncomfortabel? Niet met genoeg sterke drank in de hand, nee!

De spelregels zijn eenvoudig. Je pakt een kaartje en leest de vraag beginnend met “ik heb nog nooit…” Een ieder die dat wel heeft (gedaan), moet een slokje van hun drank je nemen (of atten, het is maar net hoe jij het wilt spelen). Het spel brengt mensen dichter bij elkaar, omdat je onbewust in spelvorm toch opener durft te zijn. En natuurlijk omdat de tongen wat losser zijn geworden van al die slokjes.

“Ik heb nog nooit” is in klein en groot gezelschap te spelen. Lekker romantisch met z’n tweetjes of toch liever wat wilder met z’n twintigen door elkaar heen schreeuwen? Het kan allebei! De speelduur is onbepaald, want je kan doorgaan tot wanneer je wilt. Uiteraard heeft ook dit drankspel een aanbevolen leeftijd van minimaal 18 jaar.