Meteen naar de inhoud

Avondvullende Spellen

Wat is een avondvullend spel?

Avondvullend spel, zoals de naam al doet vermoeden, is een avondvullend spel een spel waarmee je uren aan de slag kan. Met andere spellen kun je natuurlijk ook wel de avond vullen door heel veel potjes te spelen, maar bij deze categorie ligt het niet iets anders. Deze spellen maken namelijk gebruik van maar een paar rondes die héél lang duren! Je moet er dus echt de tijd voor nemen ofwel de avond voor vrijhouden.

Wat is er leuk aan een avondvullend spel?

Het leuke aan een avondvullend spel is natuurlijk dat je helemaal los kan gaan in het bijbehorende thema. Je kan er meteen een hele activiteit van maken door ook samen te eten, drinken en misschien zelfs verkleden (zoals bij fantasiespellen). Een sleepover met de meiden of een night with the boys is al gauw een avond vol humor en strategie. 

Met hoeveel mensen kan ik een avondvullend spel spelen?

De meeste avondvullende spellen speel je met kleine gezelschappen. Dat komt, omdat het anders al gauw onoverzichtelijk kan worden. Bij dit soort spellen hoor je vaak een “spel administratie” bij te houden. Hierdoor wordt het al gauw een rommeltje als je met een grote groep speelt. Geschikt dus voor het gezin of je beste vrienden!

Wat zijn volgens ons de Top-3 avondvullende spellen?

Zin om een spelavond te organiseren met een specifiek thema? Zoek niet verder! Wij hebben 3 voor jou uitgezocht die jou zeker een aantal uren plezier zullen geven.

Axis & Allies spel

Axis & Allies spel
Axis & Allies spel

Ben jij fan van alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft? Dan is dit klassieke bordspel voor jou! Het speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1941. Axis & Allies is vergelijkbaar met een zeer uitgebreide variant van het spel Risk. Dit avondvullende spel is voor spelfanaten die niet terugdeizen voor een lange pot en houden van strategie en historie. Wie kies jij: Axis of Allies? Kruip in hun rol en wijzig de loop van de geschiedenis is één avond!

Axis & Allies is een mooi vormgegeven bordspel met 16 nieuwe onderdelen zoals de Akagi Aircraft Carrier, He-111, de HMS Hood, P-40 Warhawk, Tiger Tank, AVRO Lancaster, FW-190 en de IS-2 tank. Dit strategische spel vereist wel veel concentratie en tactisch inzicht. Door de uitgebreide regels zijn er ook veel strategische mogelijkheden. 

De aanbevolen leeftijd van die strategische spel is vanaf 12 jaar oud, vanwege de hoge moeilijkheidsgraad. Je kan Axis & Allies met minimaal 2 en maximaal 5 spelers spelen en het liefst met gevorderde spelfanaten. Hoewel de speelduur afwisselend is, kan je er maar liever een hele avond (of middag) voor uittrekken, want een ronde duurt maar liefst een uur!

Small World spel

Smallworld spel
Small world spel

Op zoek naar een spelcombinatie van oorlog en fantasie? Dan hebben wij voor jou het volgende spelletje op de lijst geplaatst: Small World. Dit fantasierijke bordspel wordt bevolkt door 14 verschillende rassen en is, helaas, te klein voor iedereen. Je breidt jouw rijk uit ten koste van jouw zwakke buren en met speciale mogelijkheden van jouw eigen ras. De speler met de meeste punten is de winnaar!

De kracht van dit spel zit vooral in het thema. Elke speler mag een eigen ras kiezen waarmee die elke ronde gebieden mag veroveren. Het doel is dan ook om zoveel mogelijk overwinningspunten te halen op het einde van het spel. Small World is niet alleen mooi geanimeerd, maar ook heel afwisselend, omdat de stammen en hun krachten iedere keer weer anders gecombineerd kunnen worden. Eindeloos speelplezier!

De aanbevolen leeftijd is vanaf 8 jaar en heeft een redelijke moeilijkheidsgraad wat betreft de vele spelregels en de strategische aard van het spel. Small World kan je met 2 tot en met 5 spelers spelen. Hoe meer spelers, hoe langer het spel duurt!

Agricola spel

Agricola spel
Agricola

Het strategische bordspel Agricola is een uitdagend boerenspel voor zowel beginners als gevorderden. Je start met een houten huis waarin 2 gezinsleden wonen. Ook beschik je over een divers aantal mogelijkheden om een comfortabel leven op te bouwen. Dat doe je door grondstoffen te verzamelen en je gezin uit te breiden. Dit avondvullende spel is een dikke aanrader voor spelfanaten houden van complexe spelletjes!

Als startende speler neemt het even wat tijd om de complexiteit van het te snappen. Zodra je die onder de knie hebt, kan je er uren van genieten. Als ervaren speler geniet je van extra veel uitdaging in dit agrarische bordspel. Agricola heeft ook 96 verschillende speelkaarten, waardoor het spel ook lekker afwisselend blijft.

De aanbevolen leeftijd van Agricola is vanaf 12 jaar, vanwege de hoge complexiteit. Je kan het ook in je eentje spelen! Maar als je toch liever samen speelt, dan kan dat maximaal met z’n viertjes. Het spel kan zo lang maar duren als jij dat wilt. Maar hoe groter de groep, hoe langer de speelduur.