Meteen naar de inhoud

Actiespellen

Actiespellen kopen: Er zijn veel verschillende actiespellen. Weet je nog niet welk spel je wil?

Zoek niet verder, wij gaan je helpen.

Wat zijn actiespellen?

Een actiespel staat bekend om de snelheid van het spel, reactievermogen en een goede strategie. Het bevat over het algemeen weinig spelregels, waardoor het eenvoudig te spelen is. Ook leuk voor de jongere doelgroep dus.

Actiespellen zijn er in alle vormen en maten. Met een of meerdere spelers, verschillende speelduren en verschillende leeftijden.

Wat is er leuk aan een actiespel?

Zoals we net al zeiden bevatten actiespellen vaak weinig spelregels. Je hoeft dus niet uren de gebruiksaanwijzing te lezen, maar kan gelijk aan de slag. Het is spannend, we willen immers allemaal winnen. Iedereen is bloedfanatiek en dit zorgt ervoor dat het zenuwslopend is, je zal op het puntje van je stoel zitten. Maar, pas op dat je niet te snel bent en bepaal een strategie, anders verlies je!

Met hoeveel mensen kan ik een actiespel spelen?

De meeste actiespellen zijn voor 2 tot 4 personen. Ben je met een iets grotere groep? Kijk dan naar spellen die je tot 8 personen kan spelen of speel in teams! 

Wil je een spannend actiespel op je verjaardagsfeest? Denk dan aan Twister, dit kan je zelfs met 24 mensen spelen! Gegarandeerd spannend en chaotisch! 

Wat zijn volgens ons de top-3 actiespellen?

Om je op weg te helpen, hebben wij onderstaand 3 populaire actiespellen kort toegelicht. Oftewel, er is voor ieder wat wils.

Het kaartspel Ligretto

Ligretto
Ligretto

Hou je van chaos?  Ben je vliegensvlug? En kan je tellen tot 10? Dan is Ligretto het ideale spel voor jou! Hoe werkt het? Iedereen krijgt een stapeltje kaarten waar die zo snel mogelijk vanaf moet komen. Je begint door een 1 op de tafel te liggen van een willekeurige kleur, vervolgens moet je tot de 10 komen, en ondertussen dus je kaarten wegspelen. Maar, zorg dat je snel genoeg bent want anders zijn je tegenstanders je voor! Het spel is te spelen vanaf 2 personen en tot 4 personen. Je kunt verschillende uitbreidingssets kopen zodat je het tot wel 12 spelers kan spelen.

De klassieker Twister

“LINKERVOET OP ROOD, RECHTERHAND OP GEEL! RECHTERHAND!!!” Herkenbaar? Dan heb je vast weleens een potje Twister gespeeld. Twister is al jaren een favoriet bij vele. Begrijpelijk, want het bevat alles wat een actiespel moet bevatten. Snelheid, chaos en een goede concentratie. Het spel heeft 2 regels: Geen knieën of ellebogen op de mat want dan ben je af!  Je draait aan de spinner en de spinner vertelt je wat je moet doen. Maar pas op, want voor je het weet raak je je evenwicht kwijt en lig je plat op de mat. Twister kun je tot wel 24 spelers spelen.

Het zenuwslopende Jenga

Van de spanning zou je haast bibberende handen krijgen, maar dat is iets wat je beter niet kan hebben tijdens dit spel! Bij Jenga is het de bedoeling dat je eerst een toren bouwt en vervolgens om de beurt een blokje uit de stapel trekt. Pas op, de toren kan gaan wankelen en dan is het oppassen geblazen… Wanneer de toren omvalt en jij hebt als laatste een blokje gepakt dan ben je af. Kortom: een leuk en spannend actiespel waar je inzicht voor nodig hebt. Je kunt het in je eentje spelen maar ook met groepen van maximaal 10 mensen.